granice
kwiatuszek: | | (−1)n | |
Witam , czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć dlaczego lim |
| jest równe 0 dla n>0 ? nie |
| | n | |
chodzi mi o wykazanie z definicji tylko bardziej na podstawie własności ciągów zbieżnych
17 cze 13:43
'Leszek: jest to ciąg przemienny , wyznacz granice limn→∞ | (−1)n|/n
17 cze 14:00
po prostu Michał:
| A | |
| = 0 g dzie u nas A= −1 lub 1 |
| ∞ | |
17 cze 14:06
Kowalska.M: gdy n>1 i zbliża się do
∞ to każda liczba kolejna zwiększa się o 1... Korzystaj z definicji
matematycznych
17 cze 14:18
Mila:
| | 1 | |
an=(−1)n ciąg ograniczony , bn= |
| →0 |
| | n | |
Granica (a
n*b
n)=0.
17 cze 20:07