granica
hito:
czy ja sobie mogę w liczniku i mianowniku wyciągnąć x przed nawias?
16 cze 17:51
Jerzy:
Nie.
16 cze 18:01
hito: bo?
16 cze 18:01
Jerzy: = ln(3/2)
16 cze 18:03
Jerzy:
Jak chcesz wyciągnąć x z 3x ?
16 cze 18:12
hito: | | x(3x/x−2x/x) | | 3x/x−2x/x | |
chodzi mi o zapisanie tego jako |
| = |
| |
| | x(1) | | 1 | |
16 cze 18:28
hito: dobra, już chyba rozumiem błąd
16 cze 18:29
Mila:
| | (3x−2x)' | | 3x*ln(3)−2x*ln(2) | | 3 | |
=lim x→0 |
| =limx→0 |
| =ln(3)−ln(2)=ln( |
| ) |
| | (x)' | | 1 | | 2 | |
16 cze 21:48
po prostu Michał: hmm widzi ktos inny sposob niz hospital? bo poki co nie widze?

a jestem ciekaw
16 cze 21:55
Adamm: ja widzę, ale mi się nie chce
16 cze 21:56
po prostu Michał: aha xd
16 cze 21:58
Adamm: | | 3x−1 | | 2x−1 | |
limx→0 |
| − |
| = ln3−ln2 |
| | x | | x | |
| | ex−1 | |
patrz granica limx→0 |
| = 1 |
| | x | |
16 cze 21:58
16 cze 22:01
Mila:
To gratulacje.

Jednak , szanowny Panie
LWG pogniewamy się, jeżeli będzie Pan w nocy wpisywał
komentarze z brzydkimi słowami vel źle kojarzące się.
Też pozdrawiam.
16 cze 22:15
5-latek: I jeszcze jedno
bardzo nieladnie jest obrazac Jabuba i oglaszac swoje wyniki na jego stronie
Tez kocham Lublin . Spedzilem tam sporo czasu .
16 cze 22:31
LWG: Koniec z wygłupami! Na pewno tak będzie. Leszek
16 cze 22:32