matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania w dziedzinie zespolonej
piórnik :
Rozwiąż równania w dziedzinie zespolonej
5
sqrt(3)
(iz)
3
=(
+i
)
9
2
2
16 cze 17:13
jc:
5+ i
√
3
z = −i (
)
3
2
−1+i
√
3
5+ i
√
3
lub z = −i
(
)
3
2
2
−1−i
√
3
5+ i
√
3
lub z = −i
(
)
3
2
2
Pomnóż, może wyjdzie coś prostego?
16 cze 17:33