Wyznaczyć analitycznie i graficznie dziedzinę funkcji
Marlene: f(x,y) = 3x+y−2x+4y+4−√x2+y2
1* −2x+4y≠0
x= 2y
2* i nie wiem co dalej ;c
Ktoś pomoże ?
16 cze 11:04
Jerzy:
2) x
2 + y
2 ≥ 0 ⇔ x ≠ 0 i y ≠ 0
16 cze 11:07
Marlene: dziękuję za pomoc , jak graficznie wyznaczyć ?
16 cze 11:10
Jerzy:
| | 1 | |
1) Cała płaszczyzna z wyjątkiem prostej: y = |
| x |
| | 2 | |
2) Cała płaszczyzna z wyjatkiem punktu (0;0)
16 cze 11:12
Marlene: Pytanko , czy trzeba liczyć z tego pochodne cząstkowe ?
20 cze 18:57