matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czy może ?
pytanie:
Czy a/b może być równe b ?
15 cze 13:49
Adamm:
czemu nie? a=4 b=2
15 cze 13:49
jc:
4/2=2
15 cze 13:49
pytanie:
A ln(−1) = ?
15 cze 14:02
Adamm:
ln(−1)=ln1+iarg(−1)=i(π+2kπ)
15 cze 14:06