matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
MATEMATYKA
WM:
POMOCY! Rozwiązać układ równań, którego niewiadome x,y,z są liczbami zespolonymi:
⎧
(1+3i)x−iz=4i
⎨
(1+i)x+2y−iz=2i
⎩
x+iy=1
pomoże mi ktoś rozwiązać te zadanie bo ja niestety nie potrafię a mam niedługo egzamin
14 cze 23:17
'Leszek:
Rozwiaz metoda wyznacznikow : W = (1 + 3i) 0 −i ( 1 + i) 2i −i 1 i 0 dokoncz .....
14 cze 23:23