pytanko
Allegro: Witam, mam dziwne pytanie. Jak myślicie za około ile wystawić zeszyty z rozwiązaniami zbiorów
Andrzeja Kiełbasy? Napewno by szybko zeszły
14 cze 20:14
Izzy: 800 zł i biere
14 cze 20:17
majkel: ja chętnie kupię, poważnie mówię.
14 cze 20:41
Allegro: 5 zeszytów A4 ale zrobione jest 80 − 85% zadan
14 cze 20:42
majkel: poziom rozszerzony tak?
14 cze 20:46
sd: Na pewno nie, bo nie dasz żadnej gwarancji że rozwiązania są dobre i zgodne więc nikt się na to
nie rzuci od tak a przynajmniej nikt rozsądny.
14 cze 21:34
Allegro: Tak

Spoko, wszystkie zrobione
15 cze 00:20
: dałbym co najwyżej 1 zeta, myślę,ze to dobra cena za kilogram makulatury
15 cze 09:24
majkel: Allegro napisz do mnie na gg: 62973197
15 cze 10:11
kochanus_niepospolitus:
daj znać za ile sprzedaż ... może zainwestuję w kiełbasę i będę robił 'hurtowo' zeszyty z
rozwiązaniami.
Ile tam jest zadań? W sumie to raz zrobić, później na ksero i jechana

Nawet jeżeli będzie szło za 300 PLN to niezły zarobek może być przy 'masowej' produkcji
15 cze 10:16
majkel: 300 pln? na allegro i olx widzialem za 50 zl
15 cze 10:17
kochanus_niepospolitus:
To nie wiem czy mi się chce bawić w to

Bo pewnie zejdzie mi z 4 dni na rozwiązanie tego, a
sprzeda się pewnie około 10 sztuk. Średnio dochodowe zajęcie.
15 cze 10:21
Allegro: 4 dni? Tak, powodzenia
15 cze 14:56
Kacper:
Za chwilę pojawi się na chomiku i szkoda zachodu
15 cze 16:20
majkel: Allegro napisz do mnie na gg
15 cze 18:17
LWG: Proszę o odpowiedź. Proszę mi pomóc to sprawdzić, tzn. czy istnieje taki przykład?
Czy istnieje liczba nieparzysta n>2 taka, że
x2+y2=(zn)2, gdzie liczby x,y,zn są parami względnie pierwsze?
Przepraszam. Nie rozwiązuję innych zadań. Życzę dobrego zdrowia i dużo pieniążków.
15 cze 18:34
yht:
LWG, czy x,y,z muszą być naturalne ?
15 cze 18:39
yht:
aa dobra muszą być bo jeśli pierwsze to automatycznie naturalne
15 cze 18:41
LWG: x,y,z muszą być całkowite dodanie i parami względnie pierwsze.
Weźmy z3 = u2 + v2, gdzie u>v i u,v są wzglęnie pierwsze. Wtedy, skoro równanie ma być
prawdziwe, to liczby z,u,v muszą być are co−prime (mutually pairwise relatively prime).
Liczba z musi być nieparzysta. Dziękuję, proszę o sprawdzenie tego w internecie, bo mój sprzęt
siada.
15 cze 19:05
sd: No 4 dni to wystarczajace dla zawodowego matematyka aby rozprawić się ze zbiorem na poziomie
liceum
15 cze 19:15
LWG: yth, Znalazłem wiele takich przykładów dla n=3, dla n=5. Nie wiem, czy jest to odkrycie. Chyba
nie, biorąc pod uwagę, że zapewne istnieją programy, które takie rozwiązania podają. Bez
względu na to, czy jest odkrycie, czy go nie ma, chodzi o metodę wyznaczania takich rozwiązań.
Stąd w pracy może być tylko the COROLLARY, nie the THEOREM.
15 cze 19:25
yht:
no właśnie, też mi się wydaje że dopiero jak by odkrył metodę rozwiązania to moglibyśmy mówić o
odkryciu
Polecam Ci taki program do szukania rozwiązań
https://www.desmos.com/calculator
15 cze 19:41
Allegro: sd nie wierze, żeby ktoś zrobił prawie 2000 zadań w 4 dni.
15 cze 20:17
Allegro: A w niektórych jest sporo myślenia także w tydzień też wątpię
15 cze 20:19
LWG: Stary laptop często się zawiesza. Mnie chodzi o jeden przykład na to, że z3=u2+v2
i o jeden przykład na to, że Z5=U2+V2.
z,u,v are coprime oraz Z,U,V are coprime.
15 cze 20:23
powrócony z otchłani:
LWG ... wybacz, ale wracaj do swojej nory a nie znowu prowadzisz monolog z samym soba.
A co do tych 4 dni − nigdy nie widzialem zbioru zadan kielbasy, jednak nawet jezeli jest to
2'000 to nadal sa to zadania na poziomie liceum a wiele z nich jest 'na to samo kopyto' co
oznacza ze rozwiazanie tego byloby automatyczne.
To tym bardziej widze ze srednio by mi sie to oplacalo robic (patrzac na czas konieczny na
spisanie odpowiedzi) zwlaszcza jezeli mialbym zrobic to porzadnie (czyli z opisami − kto pisal
stara mature ten wie o co biega).
To ja juz wole podebrac jakas mala fuche moim hydraulikom i zamatowac 100 cieplomierzy. 2
wieczory zejda a kasa o wiele wieksza z tego bedzie.
15 cze 21:50
Allegro: Automatyczne rozwiązania, nawet dla wprawionego maturzysty. Ale to wciąż 2000 zadań.
15 cze 23:12
powrócony z otchłani:
Tak jak pisalem wczesniej − nie wiedzialem ile jest zadan. 500 dziennie bym nie robil. Dlatego
tez napisalem ze wole juz podebrac robote hydraulikom i wieczorem po pracy zamontowac
cieplomierze niz pisac kolejne strony.
Z niektorych dzialow zapewne zadania moglbym robic poswiecajac srednio 2 minuty na zadanie (np.
z prawdopodobienstwa), jednak ogolnie srednia by wynosila jakies 4 minuty zapewne (w przypadku
braku koniecznosci robienia pelnych opisow 'czemu z danych wzorow korzystam' ). Czyli mozliwe
ze przy 'noł lajfieniu' zrobilbym to w jakies 8 dni, gdybym tylko widzial ze bede mial z tego
korzysc.
15 cze 23:24
Allegro: Ja bym więcej wydał na kawę niż bym zarobił
15 cze 23:35