matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzór dwumianowy
magda:
Udowodnij że ∑
n
r=0
(−1)
r
(
n
r
)=0 dla n∈P.wskazówka zastosuj wzór dwumianowy.
13 cze 21:18
Mila:
n
0
n
1
n
n
(a−b)
n
=
a
n
−
*a
n−1
*b
1
+.....+
b
n
n
0
n
1
n
2
n
n
(1−1)
n
=
*1
n
*(−1)
0
−
+
+....+(−1)
n
*
=0
13 cze 21:42