matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w zbiorze liczb zespolonych wykonac dzialania
marek:
w zbiorze liczb zespolonych wykonac dzialania (2+4i)(3i−2)
12 cze 22:54
Mila:
=2*3i+2*(−2)+4i*3i+4i*(−2)=6i−4+12i
2
−8i=−2i−4−12=−16−2i
12 cze 22:58
marek:
dziekuje ci bardzo
12 cze 22:58