matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczanie pochodnej
Ksawier:
2
CZesc, ile wynosi pochodna z e
(
)? Liczę cały czas i nie czaję do końca o co chodzi...
x
Z góry dziękuję za pomoc
12 cze 17:13
' Leszek:
f(x) = e
2/x
−2
f '(x)= e
2/x
* (2/x) ' = e
2/x
*
x
2
12 cze 17:29