12 cze 15:50
Jerzy:
| | an | | 1 | |
Bo: |
| = |
| = a−k |
| | an*ak | | ak | |
u Ciebie: k = e
−2x
12 cze 15:54
Jerzy:
No i oczywiście: a = e.
12 cze 15:56
kolos: Ja tam mam dodawanie.
12 cze 16:02
Adamm: pewnie zapomniałeś o nawiasie
12 cze 16:10
kolos: Wszystko si zgadza, Granica tego przy x do minus nieskonczonosci to zero, ale tego nie widze )
12 cze 16:15
Pytający:
exp(n+k)=en+k=en*ek
12 cze 16:24
Adamm: no to tak jak powiedział
Jerzy
| e−1/(2x−1) | | e−1/(2x−1) | |
| = |
| = |
| e−1/(2x−1)+e−2x | | e−1/(2x−1)ee−2x | |
=e
−e−2x
lim
x→−∞ e
−2x =
∞
t=e
−2x
lim
x→−∞ e
−e−2x = lim
t→∞ e
−t = 0
12 cze 16:27
kolos: Dziękuje.

popełniłem bład
12 cze 17:02