matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to rozwiazac?
Erwin:
Rozwiąż równanie : y
'
=e
x
+
y
12 cze 15:41
Jerzy:
dy
= e
x
*e
y
dx
dy
= e
x
dx
e
y
12 cze 15:42
Jerzy:
∫e
−y
dy =∫e
x
dx
12 cze 15:44
Erwin:
a całke z e
−
y
dy jak policzyć?
12 cze 15:54
Jerzy:
∫e
−y
dy = −e
−y
12 cze 15:55