Wyznaczanie
Adam : Witam, mam do wyznaczenia punkty przecięcia i przedziały wklęsłości i wypukłości funkcji
f(x)=(x2+1)*ex
12 cze 12:34
Jerzy:
I co trzeba zrobić Twoim zdaniem ?
12 cze 12:35
Adam : punkty przegięcia nie przeciecia
12 cze 12:38
Jerzy:
To inna sprawa , ale pytam, co zrobić,żeby to wyznaczyć ?
12 cze 12:40
Jerzy:
masz:
f'(x) = ex(x+1)2
f"(x) = ex(x + 1)(x + 3)
teraz miejsca zerowe drugiej pochodnej i analiza jej znaku.
12 cze 12:45
powrócony z otchłani:
Ciekaw jestem kiedy napisze: 'a jak Ty policzyles te pochodne?'
12 cze 12:50