matematykaszkolna.pl
równanie Caitlyn najlepszy ADC. yasuo: Witam, Mam do rozwiązania równanie: n = a γ2+ b γ+c, gdzie n = 0.90 i γ = 546,1
12 cze 10:15
kochanus_niepospolitus: i co ... i to wszystko
12 cze 10:18
Caitlyn najlepszy ADC. yasuo: tak, zapomniałem dodać, że mam policzyć a, b i c. Nie wiem jak to zrobić. W przyszłym roku będę powtarzał 3klasę gimnazjum. Teraz mama każe mi się teog uczyć.
12 cze 10:21
Caitlyn najlepszy ADC. yasuo: Moglibyście mi to wytłumaczyć?
12 cze 10:22
kochanus_niepospolitus: na pewno w gimnazjum by Ci nie dali takiego zadania. nikt by Ci nie kazał z jednego równania wyliczyć 3 niewiadome.
12 cze 10:22
kochanus_niepospolitus: Jeżeli masz mniej równań niz niewiadomych które masz wyliczyć, to niemożliwe jest wyliczenie tychże niewiadomych − zapamiętaj to
12 cze 10:23
Caitlyn najlepszy ADC. yasuo: Jestem w gimnazjum. 0.90 = 298225,21a+546.1b+c Nie da się togo zrobić?
12 cze 10:25
kochanus_niepospolitus: nie ... w takiej formie jak to jest, nie da się tego zrobić z pewnością masz jakąś treść zadania, której oczywiście nie podałeś, bo stwierdziłeś że nic tam nie ma ... a zapewne z treści zadania można ułożyć dwa kolejne równania
12 cze 10:27
Caitlyn najlepszy ADC. yasuo: W układzie współrzędnych (γ0, n) nanieść punkty doświadczalne. Wykreślić (na wspólnym arkuszu) krzywe dyspersji n(γ0) dla badanych materiałów dopasowując do punktów doświadczalnych metodą najmniejszych kwadratów parabole postaci n=aγ02+bγ0+c. Podać równania krzywych z obliczonymi wartościami współczynników a, b i c.
12 cze 10:31
Caitlyn najlepszy ADC. yasuo: Wszystko mam oprócz współczynników abc.
12 cze 10:31
kochanus_niepospolitus: tak ... a wiesz co to jest 'metoda najmniejszych kwadratów' Którą to metodę masz UŻYĆ do wyliczenia tychże współczynników a,b,c
12 cze 10:33
Caitlyn najlepszy ADC. yasuo: Coś słyszałem, ale nie rozumiem. Pani nauczycielka słabo tłumaczy. Mógłbyś podpowiedzieć?
12 cze 10:34
Michał: METODA REGRESJI LINIOWEJ! TO SĄ STUDIA A NIE GIM CYMBAŁKU
12 cze 12:29
PrzyszlyMakler: ludzie, serio nie rozpoznajecie trolla? XD
12 cze 14:14