matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż całkę
kasia:
4x−1
∫
e
3x
12 cze 10:14
Jerzy:
Rozbij na dwie , pierwsza przez części, druga elementarna.
12 cze 10:15
Jerzy:
= 4 ∫ x*e
−3x
dx − ∫e
−3x
dx u = x v' = e
−3x
1
u' = 1 v = −
e
−3x
3
12 cze 10:18
kasia:
super, dziękuję!
12 cze 10:23