ax + 1 | ||
Na rysunku przedstawiony jest wykres funkcji homograficznej F(x) = | , gdzie x≠ | |
cx + d |
d | ||
− | i ad − c ≠ 0. Korzystając z rysunku oraz wiedząc,że miejscem zerowym funkcji F jest | |
c |
1 | ||
liczba −1, zaś wykres funkcji F ma z osią OY punkt wspólny (0, − | ), wyznacz wartości | |
2 |
a | ||
Proszę o pomoc! Wiem ze muszę podstawić do wzoru f(x)= | +q ale co dalej.... | |
x−p |
x−1 | ||
Dobra, nie wiem czy dobrze ale wyszło mi | . Z czego wynika że a=1, c=1, d=−2. Pomoże | |
x−2 |
x+1 | ||
Winno wyjsc | ||
x−2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |