zadanie z kinematyki
Ja : Przyśpieszenie a=2 m/s2
Oblicz prędkość i drogę jaką pokonało ciało w ciągu 6 s.
Ktoś może wie jak to rozwiązać ? :` (
11 cze 22:03
Janek191:
| | m | | m | |
v = a*t = 2 |
| *6 s = 12 |
| |
| | s2 | | s | |
11 cze 22:04
Janek191:
| | a t2 | | 2* 62 | |
s = |
| = |
| m = 36 m |
| | 2 | | 2 | |
11 cze 22:06
'Leszek: Droga S = ∫ v dt = at2/2 + C =.....
11 cze 22:06
Ja : A równanie toru ruchu wtedy jak tu wyznaczyć ?
11 cze 22:24
Adamm: z tymi informacjami się nie da
11 cze 22:26
'Leszek: Z tych danych nie wyznaczysz, jedynie mozna przypuszczac ze ruch odbywa sie
wzdluz loni prostej ?
11 cze 22:27
Ja : Czyli musiałbym mieć np V(t=0)=Vo i x(t=0)=xo ?
11 cze 22:40
Adamm: nawet jeśli miałbyś te wartości, to nadal nie mówiłoby to nic o torze ruchu
musisz mieć coś więcej, może w treści
11 cze 22:50