sporzad wykres funkcji homograficznej wyznacz dziedzine zbior wartosci
Kasia: i miejsca zerowe
f(x) =1/x + 1
D=R−{0}
podstawic za x dowolne liczby np 1 2 3 4 5 ? i jak to zrobic ?
11 cze 21:48
g: miejsce zerowe to taki x, że f(x)=0
f(x) = 1/x + 1 = 0, 1/x = −1, x = −1
11 cze 21:52
Kasia: D=R−{0} a dziedzine dobrze zapisalam?
11 cze 21:56
5-latek: zalezy jaki zapis jest funkcji
11 cze 21:57
Kasia: zapis 1/x + 1 ten pierwszy zapis
11 cze 21:59
5-latek: To dobrze
11 cze 22:00
11 cze 22:03
Kasia: dziekuje jestes super
11 cze 22:05
Kasia: skad taki generator mozna miec do funckji ? jakis link czy co? dziekuje za info
11 cze 22:24
5-latek: Po lewej stronie masz nawigacje klikasz np na funkcja wymierna
11 cze 22:35
Kasia: nie umiem tego znalesc
11 cze 22:45