matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
delfia:
−6÷(x−1)=(14−x)÷2
11 cze 21:25
delfia:
−6/(x−1)=(14−x)/2
11 cze 21:27
Janek191:
− 6
14 − x
=
? założenie i pomnóż na krzyż
x −1
2
11 cze 21:29
delfia:
13−
√
65
tak można prosić o rozwiązanie , bo też nam nie wychodzi ? wynik jest
2
12 cze 00:08