matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
TYMEK:
Wyznacz równanie okręgu stycznego do osi OY ktorego środkiem jestpunkt S(3,−5)
25 sty 19:39
mi:
skoro jest styczny do OY to r=3 a=3,b=−5 i podstawiasz do równania okręgu: (x−a)
2
+(y−b)
2
=r
2
podstaw i wyznacz
25 sty 19:57