matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
∫sinx/(cosx+sinx) dx = ?
rov:
Pomoże mi ktoś z całką? Za proste mi się to wydaje
∫sinx/(cosx+sinx) dx = ? cosx = t = ∫1 dx + ∫1/cosx = x + ln|cosx| + C
11 cze 18:04
rov:
https://www.youtube.com/watch?v=yxTDi189oBI
Heh, już nie trzeba, znalazłem
11 cze 18:13