układ równań
xxx: układ równań
proszę o pomoc w odszukaniu niewiadomych Fp, Ft1 i Ft2
Fp+Ft1+Ft2=84000+100000+50000
Fp*4,2−84000*(4,2−1,68)−100000*(4,2−2)+50000*(5−4,2)−Ft2*(4,2+1,4)=0
100000*2+84000*1,68+50000*5−Ft1*(5,6−1,5)−Ft2*2=0
11 cze 17:26
Pytający:
Z drugiego równania:
| | 84000*(4,2−1,68)+100000*(4,2−2)−50000*(5−4,2)+Ft2*(4,2+1,4) | |
Fp= |
| |
| | 4,2 | |
Z trzeciego równania:
| | 100000*2+84000*1,68+50000*5−Ft2*2 | |
Ft= |
| |
| | 5,6−1,5 | |
Podstaw jedno i drugie do pierwszego równania, będziesz miał równanie z jedną niewiadomą (Ft2).
Rozwiąż to równanie i wynik wstaw do powyższych. Koniec.
11 cze 18:28
xxx: Dziękuję, wyszło mi!
11 cze 19:17