całka wymierna
całka: Dzien dobry , nie pamiętam już czy dobry jest zapis współćzynników tej oto całki wymiernej
mógłby ktoś to skorygować ?
| | 1 | | 1 | |
∫ |
| dx =∫ |
| dx |
| | x2+x3 | | x2(1+x) | |
| 1 | | A | | Bx+C | | D | |
| = |
| + |
| + |
| |
| x2(1+x) | | x | | x2 | | 1+x | |
11 cze 13:09
karty do gry : | | 1 | |
a nie lepiej podstawić t = |
| ? |
| | x | |
11 cze 13:11
po prostu Michał: jest ok
11 cze 13:12
karty do gry : | 1 | | A | | B | | C | |
| = |
| + |
| + |
| |
| x2(x + 1) | | x | | x2 | | x + 1 | |
11 cze 13:16
po prostu Michał: a, faktt...
11 cze 13:17
całka: można by było nie twierdze że nie ale przy liczeniu z zastosowaniem współczynników chciałem się
upewnić czy jest dobrze to zapisane
11 cze 13:17
całka: ale już widze że nie jest...dziękuję Wam
11 cze 13:19