matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania i nierówności
Kama:
Rozwiąż równania i nierówności z zastosowaniem wartości bezwzględnej: a) |5x − 4| = 19 b) |−3x + 4| ≥ 3
11 cze 09:30
5-latek:
|x|=a ⇔x=a lub x=−a b) |x|≥a ⇔x≥a lub x≤a Rozwiazuj
11 cze 10:27