dα | dα | dβ | dβ | |||||
α=y2, β=x2; | =0, | =2y, | =2x, | =0 | ||||
dx | dy | dx | dy |
du | du | dα | du | dβ | du | ||||
= | + | =2x | |||||||
dx | dα | dx | dβ | dx | dβ |
du | du | dα | du | dβ | du | ||||
= | + | =2y | |||||||
dy | dα | dy | dβ | dy | dα |
d2u | d2u | dα | d2u | dβ | d2u | dα | |||||||
=0*( | * | + | * | )+2x( | * | + | |||||||
dx2 | dα2 | dx | dαdβ | dx | dβdα | dx |
d2u | dβ | d2u | ||||
+ | * | )=4x2 | ||||
dβ2 | dx | dβ2 |
d2u | d2u | du | du | |||||
xy3 | +x3y | −y3 | −x3 | =0.. | ||||
dx2 | dy2 | dx | dy |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |