rozniczka
po prostu Michał:
Co robie zle :?
ydy = 4xdx
lny = 4(lnx + C)
y = e
4lnx + 4C
y = x
4 * e
4C
y = x
4 * C
1
wg wolframa jest zupelnie inna odp.
10 cze 15:03
Adamm: źle scałkowałeś
10 cze 15:05
jc: SądCisięwziąłlogarytmx?
10 cze 15:08
dociekliwy:
1/y2 = 2x2 + C
10 cze 15:11
dociekliwy:
1/2y2 ... oczywiście.
10 cze 15:12
po prostu Michał: o matko jedyno faktycznie...aahhhh
liczylem pelno przykladow gdzie mialem dx/x i stad te logarytmy mi sie wziely...ehh
dzieki wielkie
10 cze 15:15
Adamm: yy'=4x
∫ydy=∫4xdx
y2=4x2+c
y=√4x2+c lub y=−√4x2+c
10 cze 15:15
po prostu Michał: tak, dzieki
10 cze 15:17
po prostu Michał:
Jeszcze pytanko odnosie całek
czy
π d d
∫ ∫ x dx d φ= π ∫ x dx ?
0 c c
w sensie czy moge sobie wymnozyc te calke zewnetrzna i po prostu wynik pomnozyc razy
wewnetrzna?
10 cze 15:45
po prostu Michał: kk nie bylo tematu.
10 cze 16:05
Adamm: tak
10 cze 16:12