matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
ka:
Pokaż że arg((z−1)/(z+1)) = pi/2 gdy Im(z)>0 oraz −pi/2 gdy Im(z)<0
9 cze 21:32
ka:
nikt nie pomoze?
11 cze 07:44
po prostu Michał:
Napisze cos, ale nwm czy o to chodzi wgl wiec, jak nikt nie odpisze to zebys chociaz cos mial... z
1
= z−1 = x+iy−1 = x−1 + iy
Im(z)
y
φ
1
= arctg(
= arctg(
)
Re(z)
x−1
z
2
= z+1 = x+iy+1 = x+1 + iy
Im(z)
y
φ
2
= arctg(
= arctg(
)
Re(z)
x+1
z
1
y
y
arg(
) = φ
1
− φ
2
= arctg(
) − arctg(
)
z
2
x−1
x+1
http://www.naukowiec.org/wzory/matematyka/roznica-funkcji-arc-tg_239.html
11 cze 12:15
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick