x(1 − sinx) | ||
∫x/(1 + sinx) dx = ∫ | dx | |
cos2x |
x | 1 | |||
I1 = ∫ | dx = | u = x , v' = | | = xtgx − ∫tgx dx = xtgx + ln|cosx| + C | ||
cos2x | cos2x |
xsinx | sinx | x | 1 | |||||
I2 = ∫ | dx = | u = x , v' = | | = | − ∫ | dx = | ||||
cos2x | cos2x | cosx | cosx |
x | cosx | x | 1 | sinx − 1 | ||||||
= | + ∫ | dx = | + | ln| | | + C | |||||
cosx | sin2x − 1 | cosx | 2 | sinx + 1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |