x2 | ||
Napisz równanie stycznej do wykresu funkcji f(x,y)=ln | . równoległej do płaszczyzny | |
y |
−5+10i) | −5+10i) | |||
π:ax+by+z−3, jeżeli a=Re( | ), b=Im( | ).na początek wyliczyłem a i b. | ||
2−i | 2−i |
2 | ||
fx= | ||
x |
1 | ||
fy=− | ||
y |
|
| ||||||||||||||
= | |||||||||||||||
−4 | 3 |
1 | ||
x0=− | ||
2 |
1 | ||
y0=− | ||
3 |
1 | 1 | |||
−4(x+ | )+3(y+ | )−(z−z0)=0 | ||
2 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |