matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziedzina i miejsce zerowe funkcji HELP
Anonim Gal:
dziedzina i miejsce zerowe funkcji f(x)=√3x+6
8 cze 21:02
Janek191:
Df = ℛ
6
f(x) = 0 ⇔
√
3
x + 6 = 0 ⇔ x = −
= − 2
√
3
√
3
8 cze 21:06
5-latek:
Witaj
A jak bedzie tak f(x)=
√
3x
+6 ?
8 cze 21:19