Fizyka
XYZ: Umie ktoś fizykę?
25 sty 18:37
oto: Zależy jaki dział i która klasa?
25 sty 18:38
XYZ: Chodzi mi o zadanie które pisałam poniżej

W pewnej chwili wektor położenia ciała o masie 0,25kg jest równy r=2i−2k
Prędkość ciała w tej chwili wynosi: r=−5i+5k
a działająca siła F=4j .
a) Ile wynosi moment pędu ciała?
b) Ile wynosi moment siły działający na to ciało?
25 sty 18:39
oto: O to sorki, nie pomogę

. Do mnie zadania z pracy, dynamiki, mocy, energii, prędkości, ale nie
pędu, przykro mi
25 sty 18:41
XYZ: Dziękuję i tak za zainteresowanie
25 sty 18:42
Ergo: Zmieńcie typ forum... niewychowane i niewyżyte dzieci
25 sty 20:03