Funkcja logarytmiczna
M: Oblicz log3 4√27−log3(log33√3√3). Zakoduj cyfrę jedności i dwie pierwsze cyfry po
przecinku rozwinięcia dziesiętnego otrzymanego wyniku.
7 cze 22:50
dociekliwy:
Zamień liczby logarytmowane na potęgi liczby 3.
7 cze 23:00
=+=:
.........=2,75
7 cze 23:03
M: | 3 | | 1 | | 5 | | 11 | |
| −log3( |
| )=3/4−2=− |
| nic w pobliżu |
| |
| 4 | | 9 | | 4 | | 4 | |
a, że ma wyjść 2,75 to wiem bo potrafie sobie wpisać równanie w chociażby wolframalpha także
nic mi to nie daje
7 cze 23:10
Eta:
| 3 | |
| −(log3(1/9))= 0,75−(−2)= 2,75 |
| 4 | |
8 cze 00:44