Naszkicuj wykres funkcji f(x)=x-6/2x+4
Blacka: Witam, bardzo proszę o pomoc z tym zadaniem: Naszkicuj wykres funkcji f(x)=x−6/2x+4 oraz podaj
jej dziedzinę, zbiór wartości i miejsce zerowe.
7 cze 16:43
roman:
13 gru 19:41
mikqek:
30 sty 18:11
Bo_ra:
| x−6 | | x−6 | | −4 | | 1 | |
| = |
| = |
| + |
| |
| 2x+4 | | 2(x+2) | | x+2 | | 2 | |
D
f=ℛ\{−2}
30 sty 19:32
Jolanta: | x−6 | | x+2−8 | | −8 | | x+2 | | −4 | | 1 | |
| = |
| = |
| + |
| = |
| + |
| |
| 2x+4 | | 2(x+2) | | 2(x+2) | | 2(x+2) | | x+2 | | 2 | |
Jeszcze miejsce zerowe
f(x)=0 mianownik nie może =0 czyli licznik =0
x−6=0
x=6
30 sty 22:34