prosze o szybka pomoc
madzialena: 1 .napisz rownanie prostej rownoleglej do prostej y=4x−2 przechodzacej przez punkt P(0,1\4)
2. rozwiaz nierownosc ; x2 + 3x + 2 < 0
3. doprowadz funkcje kwadratowa ; y= −2x2 + 5x −6 do postaci kanonicznej , wyznacz wspolrzedne
wierzcholka paraboli bedacej wykresem tej funkcji .
4.okresl znak pierwiastkow trojmianu y=7x2−9x+1 bez ich obliczania
5. dany jest trojmian y=x2−4x−6 .oblicz sume odwrotnosci pierwiastkow tego trojmianu bez
obliczania tych pierwiastkow
6. rozwiaz uklad rownan ;
a) algebraicznie
b) graficznie
{2x+y=5
x−y=1
7 cze 10:26
Janek191:
Sprawdzian ?
7 cze 10:27
madzialena: no

, a nic z tego nie umiem ..
7 cze 10:29
Jerzy:
To dostaniesz pałę ..... i weźmiesz się do roboty !
7 cze 10:29
madzialena: twoj komentarz byl zbedny
7 cze 10:31
Janek191:

z.1
y = 4 x − 2
więc prosta równoległa ma równanie
y = 4 x + b oraz P = (0,
14), więc
Patrz na wykresy:
7 cze 10:31
Jerzy:
@Janek ...bądź poważny !
7 cze 10:32
madzialena: dziekuje
7 cze 10:32