Całki nieoznaczone pola
Dominikaaa: Oblicz pole obszarów ograniczonych krzywymi:
y=e
−e , y=e
3x , y=
√e
Pomóżcie proszę
6 cze 16:38
'Leszek: Czy napewno y = e−e czy tez powinno byc y = e−x ?
6 cze 16:43
Dominikaaa: tak na pewno y = e−e
6 cze 16:44
Adamm: obszar nie jest ograniczony
6 cze 16:45
'Leszek: Zle podales krzywe , popraw tresc zadania ! !
6 cze 16:48
Dominikaaa: Ale czy aby na pewno? Pan profesor mnie zabije jak nie zrobię tego zadania
6 cze 16:48
Dominikaaa: Mam dokładnie taką treść zadania jaką napisałam
6 cze 16:49
'Leszek: To narysuj w ukladzie wspolrzednych podane linie i przekanasz sie sama i p.Profesora
ze jest zle ! !
6 cze 16:53
Dominikaaa: Zrobię tak jak mówisz, dziękuję ci bardzo
6 cze 16:54
'Leszek: Byc moze w Twojej tresci zabraklo okreslenie , ze obszar ograniczony jest przez linie x
przechodzace przez punkty przeciecia tych podanych krzywych.
Wowczas e3x = e−e ⇒ x= − e/3 , oraz e3x = √e ⇒ x = 1/6
Czyli obszar bedzie zamkniety ( ograniczony ) i pole obszaru mozna obliczyc za
pomoca calki , ale to jest moje domniemanie ?
6 cze 17:08