wykaż, że
rozia: b) √9−4√2+1=4√2
c)√6−2√5+2(4√5+1)=(1+4√5)2
d)√2−1/√2+1=3√5√2−75√2+7
5 cze 17:21
rozia: podnosiłem do kwadratu, ale nie wyszła tożsamość
5 cze 17:44
kochanus_niepospolitus:
9−4
√2 = 8 − 2*2
√2 + 1 = (2
√2 − 1)
2
| | 2√2*√2 | | 4 | |
L = p{ ( 2√2 − 1)2) + 1 = 2√2 − 1 + 1 = 2√2 = |
| = |
| = P |
| | √2 | | √2 | |
Jak nie jak tak
5 cze 17:56
kochanus_niepospolitus:
w (c) zauważ, że: 6 − 2√5 = 5 − 2*√5 + 1 = (√5 − 1)2
w (d) nie mam bladego pojęcia co jest po prawej stronie
5 cze 18:00