1 | ||
v' = | v = arctgx | |
1+x2 |
sin(x) | sin(x) | x | ||||
∫ | dx=∫ | dx−∫ | (xsin(x))dx | |||
(1+x2)2 | 1+x2 | (1+x2)2 |
sin(x) | 1 | xsin(x) | 1 | sin(x) | xcos(x) | ||||||
=∫ | dx+ | − | ∫ | dx−∫ | dx | ||||||
1+x2 | 2 | 1+x2 | 2 | 1+x2 | 1+x2 |
1 | xsin(x) | 1 | sin(x) | xcos(x) | |||||
= | + | ∫ | dx−∫ | dx | |||||
2 | 1+x2 | 2 | 1+x2 | 1+x2 |
1 | 1 | |||
W mianowniku jest | natomiast Wy piszecie | |||
( 1+x)2 | 1+ x2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |