Rozwiąż układ równań metodą przeciwnych współczynników!!!
ZioMEk^^: | x + y | | x | |
| − |
| =4 wynik dla:x=−3, y=9
|
| 2 | | 3 | |
25 sty 17:32
ZioMEk^^: Plisss pomóżcie
25 sty 17:44
mery: x+y/2 − x/3 =4 |*6
x−y/2 − y/3= −3 |*6
3(x+y)−2x=24
3(x−y)−2y= −18
3x+3y−2x=24
3x−3y−2y= −18
x+3y=24 |*(−3)
3x−5y= −18
−3x−9y= −72
3x−5y= −18
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
napewno wynik jest dobry bo cos mi nie gra
25 sty 17:47
ZioMEk^^: sory ale chodzi mi o cale rozwiązanie

i tam jest błąd!
25 sty 18:04
ZioMEk^^: Czy jest ktoś w stanie mi pomóc
25 sty 18:05
25 sty 18:30