Pochodna
Jakub: Pochodna
3+5sin ( π/6 t) <−−− ( pi szóstych i ten ułamek jest pomnożony razy t )
4 cze 21:26
kochanus_niepospolitus:
| | π | |
w sensie ( |
| ) t  |
| | 6 | |
a pochodną po jakiej zmiennej masz obliczyć
4 cze 21:27
Jakub: Ciężko tu widać ale ma być coś takiego −− >( π6 t)
po t
4 cze 21:35
'Leszek: f(t) = 3 + 5 sin(πt/6)
f ' (t) = (π/6) *5 cos(πt/6)
4 cze 21:39
kochanus_niepospolitus:
f(x) = g(h(x))
f'(x) = g'(h(x)) * h'(x)
Wzór na pochodną funkcji złożonej
4 cze 21:42
Jakub: Zastanawiało mnie to t,czy je również przemnożyć przez tą 5 , ale ok, dobra dzięki bardzo za
pomoc
4 cze 22:09