badanie zmienności funkcji
asia: y=ex2/x2−1
4 cze 18:59
dociekliwy:
1) Dziedzina
2) Pochodna
4 cze 19:32
ala: wyszło mi ze
| | 1 | | −2x | |
f`(x)=e*e do potęgi { |
| } * |
| |
| | x2−1 | | (x2−1)2 | |
jak obliczyć f``?
4 cze 21:15
4 cze 21:22
kochanus_niepospolitus:
cokolwiek Ci wyszło to już samo:
e*e
coś tam jest jednym wielkim idiotyzmem
4 cze 21:22
kochanus_niepospolitus:
druga sprawa
f'' = eułamek*(pochodna z ułamka)2 + eułamek*(druga pochodna z ułamka)
4 cze 21:25
kochanus_niepospolitus:
zauważ, że:
f(x) = eg(x)
f'(x) = eg(x)*g'(x)
f''(x) = eg(x)*g'(x)*g'(x) + eg(x)*(g'(x))' = eg(x)*(g'(x))2 + eg(x)*g''(x)
4 cze 21:26