matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ddd
cos:
jeszcze raz 4500 J/kg na kWh/tone
4 cze 18:32
Jolanta:
co to za jednostka ? 1J=1W*1s
1
1
0,001
450J=450W*1s=450W*
h=
W*h=
KWh
3600
8
8
J
0,001
KWh
1
KWh
KWh
450
=
=
=0,125
kg
8*0,001
t
8
t
t
4 cze 19:58