II gim
fryk: objętość graniastosłupa prawidłowego czworokątnego wynosi 27 pierwiastków z 2. Przekątna
graniastosłupa jest nachylona do podstawy pod kątem 45 stopni. Oblicz pole podstawy tej bryły.
25 sty 17:17
fryk: Eto, Bogdanie, Timie? Jesteście?
25 sty 17:46
fryk: ?
25 sty 18:08
fryk: Błagam, pomóżcie mi!
25 sty 18:21
fryk: Eto pomożesz?
25 sty 18:36
Eta:
pomogę

..... momencik
25 sty 18:57
Bogdan:

27
√2 = a
2*a
√2 ⇒ 27 = a
3 ⇒ a = 3
25 sty 18:59
Bogdan:
Witaj
Eto 
, znowu wpadamy na siebie.
25 sty 19:00
fryk: Dziękuję Ci bardzo Eto
25 sty 19:08
Eta:

P
p= a
2
ΔDBD
1 −− jest prostokątny i równoramienny ( połówka kwadratu o boku dł. a
√2
to: IDBI= d
p = a
√2 więc H= d
p H= a
√2
V= a
2*H => a
2*a
√2= 27
√2 => a
3 =27 =>
a=3
Pp= 9 [j
2]
Po co tyle lamentu , przy tak prostym zad.
25 sty 19:12