Oblicz całki powierzchniowe.
aga16: Korzystając że wzoru Stokesa obliczyć całki:
a) ∫(po K) x2y3dx+dy+zdz, jeżeli K jest okręgiem x2 + y2=R2, z=0, dodatnio zorientowanym
b) ∫(po K) xdx +(x+y)dy + (x+y+z)dz, gdzie K:x(t)=asint, y(t)=acost,
z(t)=a(sint+cost), 0<=t<=2pi
c) ∫(po K) y2z2dx +x2z2dy + x2y2dz, jeżeli K: x(t)=cost, y(t)=acos2t, z(t)=acos3t jest
krzywą, która biegnie w kierunku wzrastania parametru t.
Będę wdzięczna za wytłumaczenie jak znaleźć granice całkowania
4 cze 15:02
aga16: Jak określić granice?
4 cze 18:45