5x | |
= 6 | |
6x |
5 | ||
( | )x = 6 | |
6 |
13 | ||
11x−3 = ( | )3−x | |
1 |
1 | ||
11x−3 = { | )x−3 | |
13 |
1 | ||
{ | )x−3 = 11x−3 ||:11x−3 | |
13 |
(1/13)x−3 | |
= 1 | |
11x−3 |
1/13 | |
)x−3 = 1 | |
11 |
1 | ||
{ | )x−3 = 1 | |
143 |
1 | ||
32x = 2x+2x * | ||
4 |
1 | ||
32x = 23x * | ||
4 |
1 | ||
(32)x = (23)x * | ||
4 |
1 | ||
9x = 8x * | ||:(8x) | |
4 |
9x | 1 | ||
= | |||
8x | 4 |
9 | 1 | |||
( | )x = | |||
8 | 4 |
1 | ||
7 * 7x = (32)x * | ||
9 |
1 | ||
7 * 7x = 9x * | |*9 | |
9 |
9x | ||
63 = | ||
7x |
9 | ||
63 = ( | )x | |
7 |
9 | ||
( | )x = 63 | |
7 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |