3 | ||
cos (90+α)= − | ||
5 |
3 | ||
sinα=− | ||
5 |
3 | ||
cosα= | ||
5 |
cosα | ||
ctgα= też −1 ? mam wątpliwości zrobiłam to z ctgα= | ||
sinα |
5 | ||
ctg (270+α)= − | ||
12 |
5 | ||
tgα=− | ||
12 |
12 | ||
ctgα=− | ||
5 |
12 | ||
cosα=− | sinα | |
5 |
13 | ||
znowu jedynka i sinα= | ||
5 |
13 | ||
Drugi przyklad czy moze byc sinα= | >1 ? | |
5 |
3 | ||
cosα=− | ||
5 |
3 | ||
sinα= | ||
5 |
5 | ||
tgα=− | ||
12 |
12 | ||
ctgα=− | ||
5 |
169 | ||
sin2α=1− | ||
25 |
144 | ||
sin2α=− | i jak wyciągnąc pierwiastek z ujemnej liczby? | |
25 |
4 | ||
z jedynki powinno wyjść cosα = | ||
5 |
3 | ||
( | )2 + cos2α = 1 | |
5 |
9 | 25 | ||
+ cos2α = | |||
25 | 25 |
25 | 9 | |||
cos2α = | − | |||
25 | 25 |
16 | ||
cos2α = | ||
25 |
4 | ||
cosα = | ||
5 |
5 | ||
drugi przykład, od razu jest źle, przecież powinno być na plusie tgα = | ||
12 |
12 | ||
ctg liczysz w dobry sposób, powinien wyjść ctgα = | ||
5 |
5 | ||
sinα = | ||
13 |
12 | ||
cosα = | ||
13 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |