matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie trygonometryczne
Mateusz:
Rozwiąż równanie 2cos
3
x=−3sinxcosx dla x <0,2π>, normalnie liczę i dochodzę do rozwiązania
7π
11π
π
3π
x
1
=
i x
2
=
, a w odpowiedzi oprócz tych są jeszcze
i
6
6
2
2
4 cze 11:50