matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania, gdzie x należy do N
kk:
(5/3)
2+4+6+...+2x
= (5/3)
1
2
4 cze 00:32
mat:
porównujesz potęgi
4 cze 01:01
Metis:
2+4+6+...+2x = 12 Lewa strona: a
1
= 2 a
n
= 2x r = 2 suma ciag art.
4 cze 01:42