kuba: y=3(1/2)do pierwiastka x
10 lis 17:52
kuba: wystarczy wtedy podstawic zamiast x dowolna liczbe
10 lis 17:56
coco: Jakie pytanie w tym zad.

?
10 lis 17:56
kuba: narysowac wykres funkcji?
10 lis 18:27
tyna: y=3/2=√x
o to ci chodziło ?
nie czaje tego ' do pierwiastka x ' o co
ci chodziło ?
10 lis 22:29
kuba: kurde sora za duzoa pomykle do potegi x
10 lis 22:35
coco:
Chyba miało być y = 3 (1/2)
x tak

?
10 lis 22:56
kuba: tak prosze o rozwiazanie
11 lis 00:15
coco: A co masz zrobić

wykres
11 lis 00:26
coco:
jeżeli wykres to narysuj tabelkę wiesz jak

i np x= - 2 to y = 3*(1/2)
-2 = 3*4=12 masz punkt ( -2, 12)
x= -1 to y = 3*(1/2)
-+1 = 3*2 = 6 (-1, 6)
x =0 y = 3*(1/2)
0 = 3*1 = 3 (0,3)
x = 1 y = 3*(1/2)
1 = 3*1/2 = 1i1/2 ( 1;1,5)
itd
zaznacz te punkty i otrzymasz krzywą wykładniczą
od lewej strony bedzie obniżać się do prawej i
zbliżać się do osi OX ale jej nie przetnie chyba wiesz
jak wygląda przetnie oś OY w 3-ce OK

!

11 lis 00:36
coco: A d z i ę k u j ę to gdzie

?

11 lis 00:40
kuba: dzieki
11 lis 17:45