Styczna do krzywej
Michał: Wyznaczyć równanie stycznej do krzywej we wskazanym punkcie
2) y=tg2x, P(0,0)
3 cze 11:51
dociekliwy:
y = f'(−1/2)(x + 1/2) + 6
3 cze 11:55
dociekliwy:
y = f'(0)*x
3 cze 11:56
Michał:
3 cze 11:59
dociekliwy:
3 cze 12:05
Michał: Bo w odp jest 6x+2y−9=0 i się zastanawiam skąd im się to wzięło
3 cze 12:11
dociekliwy:
Zapewniam Cię,że Twój wynik jest dobry.
3 cze 12:43
Michał: Dziękuję
3 cze 13:07
Mila:

f(x)=2x
2−x+5
| | 1 | |
f(− |
| )=6 , P∊wykresu funkcji |
| | 2 | |
1) f'(x)=4x−1
2) styczna:
Styczna:
6x+2y−9=0
==================
3 cze 19:16