całki
Ela: ∫arc sinxdx√x+1
3 cze 10:54
Ela: nie potrafie tego rozwiązać robie to przez części lecz wychodzi mi zupełnie coś innego
3 cze 10:57
.: a my nie potrafimy tego odczytaćbez mikroskopu
PISZ DUŻYMI SYMBOLAMI
3 cze 10:59
Ela: wiesz co nie wiem czemu mi to tak wyszło
ncały czas ten ułamek wychodzi mi taki zamazany
∫arc sinx dx / √x + 1
3 cze 11:02
Ela: a już mam

nie wiedziałam że można przez u i U pisać.
3 cze 11:03
Ela: jak robie podstawienie za g'(x) U{1}{√x+1
to jak mam obliczyć g(x)...
na zajęciach wyszło nam że g(x) = 2√x+1 i nie potrafie do tego dojść jak.
3 cze 11:05
Ela: | | 1 | |
ak robie podstawienie za g'(x) |
| |
| | √x+1 | |
to jak mam obliczyć g(x)...
na zajęciach wyszło nam że g(x) = 2√x+1 i nie potrafie do tego dojść jak.
3 cze 11:05
jc:
| | asin x | | √1+x | |
∫ |
| dx = 2 ∫ (√1+x)' asin x dx = 2√1+x asin x − 2∫ |
| dx |
| | √1+x | | √1−x2 | |
| | dx | |
=2√1+x asin x − 2∫ |
| = 2√1+x asin x + 4√1−x |
| | √1−x | |
3 cze 11:14
Ela: tak tylko że nie wiem jak rozwiązać to g'(x) do g(x)
za
| | 1 | |
dokłądniej jak policzyć całke z |
| |
| | √x+1 | |
nie potrafie tej całki rozwiązać,
3 cze 11:18
jc:
| | 1 | |
∫ |
| dx = ∫ (x+1)−1/2 dx = 2 (x+1)1/2 = 2 √x+1 |
| | √x+1 | |
3 cze 11:38
Ela: dzięki... Matko czemu ja o tym nie pomyślałam... przecież to takie proste było...

a ja jakieś częsci i cuda tu wymyślałam
3 cze 12:12